fredag 20. april 2018

Danmarks identitære

I Danmark har de nå fått sin egen, velskrivende gren av Generation Identitaire. I Sverige er dette et relativt stort miljø, som riktignok ikke får mye oppmerksomhet i toneangivende medier. De danske identitære gjennomfører tydeligvis ganske spektakulære aksjoner. Her står de i god dansk tradisjon, kanskje først og fremst venstretradisjon. Så har jo også det nye høyre stjålet mange knep fra de gamle venstreradikale, bare tenk på bruken av Gramscis metapolitiske tenkning. Her er et eksempel på en aksjon:
Fra hjemmesiden: "I anledning af kvindernes internationale kampdag foretog identitære aktivister her til morgen en banneraktion på taget af Kvinfo, for at gøre opmærksom på at kvinder i Danmark i høj grad er udsatte for importeret vold, som resultat af indvandringspolitikken."


De danske identitære fremstår ikke som spesielt tallrike, men de virker godt organisert, har åpenbart en viss forståelse for fotografering, og er aktive i alle sosiale media.


--


Det noteres også at Evola's Ride the Tiger selges på Tanum på Gardermoen, uskyldig oppstilt ved siden av Simen Ekerns nyeste bok om populisme (se bilde og kritisk artikkel hos Dagsavisen). Plasseringen er underlig i seg selv; dette er jo ikke en dokumentarisk bok, men mer å regne som en selvhjelpsbok - for et ytterst begrenset segment av kundemassen, for å si det slik. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar